مدارس کردستان تعطیل شد مدارس ابتدایی استان همدان فردا غیرحضوری شد محدودیت ترافیکی در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال ۱۰۸ میلیارد دلار از دارایی ثروتمندان جهان دود شد/ تاثیر DeepSeek چین ورود پلیس امنیت اقتصادی به فروش برخط طلای آب شده گوگل: در به‌روز‌رسانی جدید «نقشه گوگل» نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» تغییر خواهد کرد دادستانی تهران علیه «صادق زیباکلام» اعلام جرم کرد رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه: عوامل نفوذی منافقین ۲ قاضی را به شهادت رساندند هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۱۱/۹؛ بارش باران و برف در ۶ استان کشور استرداد متهم کلاهبردار به کشور شرایط جدید دریافت گواهینامه رانندگی اعلام شد حکم قضایی مزاحم تلفنی های اورژانس؛ ۴ آمبولانس نظافت شود افزایش ۱۳۳ درصدی مصرف دخانیات در بین دختران قاضی پرونده: حدود ۳ میلیارد یورو در پرونده چای دبش رفع تعهد نشده است بارش برف و باران در جاده‌ها / از سفر‌های غیرضرور طی ۴۸ ساعت آینده خودداری کنید

سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر می‌شود

یک جمعیت شناس با اشاره به پیر شدن رشد جمعیت کشور در ۱۴۲۰ تاکید کرد: از امروز باید به فکر تامین زیر ساخت های درمانی و رفاهی برای دوران سالمندی کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
کد خبر: ۲۶۴۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، شهلا کاظمی پور جمعیت شناس با اشاره به سیر کاهنده باروری در ایران و شتاب گرفتنِ این حوزه گفت: مرگ و میر به دلیل سالمندی جمعیت، رو به افزایش است و لذا فزونی گرفتن جمعیت، روز به روز افول می‌گذارد.

 

وی بر اساس پیش بینی‌ها گفت: بعد از ۱۴۲۰ رشد جمعیت به صفر رسیده و مرگ و میر مساوی با موالید شده و سپس رشد جمعیت منفی خواهد شد. در این راستا سهم جمعیت فعال کاهش و سهم سالمندان بیشتر می‌شود. به همین خاطر باید سیاست گذاری‌های متعدد داشت تا باروری افزایش پیدا کند و این مهم، مستلزم برنامه‌های متعددی است.

 

کاظمی پور با بیان اینکه با سالخوردگی جمعیت، شمار افراد سالمند چندین برابر می‌شود، گفت: از امروز باید به فکر نیاز این افراد باشیم که به مسائل بهداشتی و رفاهی و زیر بنایی باز می‌گردد.

 

این جمعیت شناس خاطرنشان کرد: اجرای قانون با مشکلاتی رو به رو است چون در کشور همواره برای بسیاری برنامه‌ریزی ها با کمبود بودجه مواجه هستیم.

 

وی ضمن تحلیل محتوای قانون جوانی جمعیت گفت: مشوق‌ها برای وام ازدواج و تشویق برای فرزند آوری دارای بار مالی است و قانون را با دست انداز رو به رو کرده است.

 

کاظمی پور همچنین این قانون را روی کاغذ خوب توصیف کرد و افزود: اگر این قانون به خوبی اجرا شود، میانگین تعداد فرزندان کمی بیشتر می‌گردد و هرچه بار مالی قانون پاسخ داده شود، آمار فرزند آوری اندکی بیشتر می‌شود. پس باید اقدامات فرهنگی و دراز مدت را در نظر بگیریم تا نگرانی خانواده‌ها در زمینه فرزند آوری، بر طرف گردد./ مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار